Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Paredis volgt Van Kemseke op als schepen

Paredis volgt Van Kemseke op als schepen

CD&V-gemeenteraadslid Tine Paredis heeft gisteravond de eed afgelegd als schepen in Vilvoorde. De 27-jarige Paredis volgt Peter Van Kemseke op. Het was een wissel die vastgelegd werd in het bestuursakkoord.

Peter Van Kemseke loodste vorig jaar CD&V na jaren van oppositie opnieuw in de meerderheid. Hij deed dat met een jonge ploeg. Tine Paredis, bekend als medeoprichter van het Vilvoordse bier Pjeirefretter, is één van die jonge gezichten. Zij wordt nu Vilvoords schepen van duurzaamheid, digitalisering, toerisme en woonbeleid.

"Ik ben blij dat ik de fakkel mag overnemen van iemand als Peter die zijn jarenlange politieke ervaring met mij heeft willen delen. Als geboren en getogen Vilvoordenaar weet ik wat er leeft in onze stad en ben ik ervan overtuigd dat ik mijn steentje zal kunnen bijdragen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met het huidige stadsbestuur Vilvoorde naar nieuwe hoogten te stuwen",  zegt Paredis.

Van Kemseke, die in het verleden als diplomaat onder meer voor Europese instellingen, de NAVO en Verenigde Naties werkte, vindt dat de jonge ploeg kansen moet krijgen om zich te bewijzen. Zelf blikt hij tevreden terug op zijn schepenambt. "Samen met de andere partijen in de meerderheid heb ik heel wat kunnen realiseren op een jaar tijd. Maar wat misschien de meeste voldoening geeft: CD&V Vilvoorde staat er weer", besluit Van Kemseke.