Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket eist milde straffen voor drugsbende

Parket eist milde straffen voor drugsbende

In Brussel is het proces gestart tegen negen verdachten die ervan verdacht worden in de regio Opwijk cannabis gekweekt en verkocht te hebben. Het parket Halle-Vilvoorde eist celstraffen tussen de 10 en 30 maanden.

Volgens het parket zou de hoofdverdachte zich gespecialiseerd hebben in het opstarten van cannabisplantages voor derden en zou daarvoor vergoedingen hebben opgestreken die hem een luxeleventje in Spanje opbrachten. De man ontkent de feiten en zegt dat hij was geïnfiltreerd in het drugsmilieu omdat hij een boek schreef. 

Het onderzoek ging in 2014 van start, maar door de complexiteit van het dossier staan de beklaagden nu pas terecht. “Er zijn cannabisplantages ontdekt in Opwijk, Merchtem en Buggenhout”, aldus de openbaar aanklager. "Die plantages vertoonden volgens het parket sterke gelijkenissen en telden telkens enkele honderden planten, die meermaals geoogst zouden zijn.”

De hoofdverdachte riskeert 30 maanden cel, de andere verdachten riskeren celstraffen tussen 10 en 24 maanden cel. Het vonnis valt in juni.