stopparkinson.jpg

Peloton Parkinson rijdt laatste etappe van tocht door België

zon 18 sep 2022

Vandaag rijdt het Peloton Parkinson van Leuven naar Waver. Het is de laatste etappe van een tiendaagse fietstocht langs alle Belgische provinciesteden. Twee jaar geleden stapte Ivo De Bisschop, voorzitter van de organisatie Stop Parkinson, ons land rond en zamelde de voorbije vijf jaar 1 miljoen euro in. De Bisschop, zelf parkinsonpatiënt, rijdt nu mee met het peloton.

De ziekte van Parkinson is een van de meeste voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen met meer dan 6 miljoen patiënten wereldwijd en 40.000 in België. Op 9 september vertrok het Peloton Parkinson aan een tiendaagse fietstocht door ons land, goed voor bijna 600 kilometer. Met de tocht wil Dilbekenaar Ivo De Bisschop geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. De door zijn organisatie Stop Parkinson gesteunde onderzoeken moeten in de toekomst een behandeling van de ziekte mogelijk maken.

“Er verschenen recent veel hoopgevende studies rond de ziekte, maar de grote doorbraak is er voorlopig niet. Ik kan niet bij de pakken blijven zitten en wil het taboe blijven doorbreken en me blijven inzetten om onderzoek te financieren”, zegt Ivo De Bisschop. “Dat heb ik beloofd aan mijn kleinkinderen. Ik geef niet op: niet voor hen, niet voor mezelf en niet voor al die lotgenoten die hunkeren naar een betere toekomst.”

Foto: Stop Parkinson