plantentuin_2.jpg

Planten nu al in bloei in Plantentuin van Meise

maa 22 dec 2014

2014 wordt wellicht het warmste jaar sinds de waarnemingen en dat heeft op dit moment al zichtbare gevolgen in de Plantentuin van Meise. Het moet nog Kerstmis worden, maar toch staan er in de Plantentuin al verschillende planten in bloei. En dan hebben we het niet over de tropische planten in de serres.

Er was begin deze maand wel een aantal dagen nachtvorst, maar nu is het al dagenlang vrij warm voor de tijd van het jaar. Onder andere de Japanse kerselaars, rododendrons en winterjasmijn denken daarom dat de lente er al aankomt. Dat schrijft De Standaard. Normaal beginnen die planten pas eind januari, begin februari te bloeien.

Er zijn ook planten die dit jaar een extra lange bloeitijd kennen. Sommige rozenboompjes staan opnieuw in bloei en de margrieten staan nog altijd mooi. Het is voor hen nog niet koud genoeg geweest om stil te vallen. Het warme weer zorgt met andere woorden voor opmerkelijk veel winterse bloemenpracht in de Plantentuin.

[[{"type":"media","viewmode":"medialarge","fid":"23926","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"480"}}]]