Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie controleert vrachtvervoer, bijna 16.000 euro aan boetes uitgeschreven

Politie controleert vrachtvervoer, bijna 16.000 euro aan boetes uitgeschreven

Vorige vrijdag sloegen de politiezones Zennevallei en Pajottenland de handen in elkaar voor een gezamenlijke verkeersactie. Die was voornamelijk gericht naar goederenvervoer. 15 vrachtwagens werden gecontroleerd, drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en er werd voor 15.750 euro aan boetes uitgeschreven.

De politiediensten van de zones Zennevallei en Pajottenland controleerden onder meer op inbreuken op vlak van overlading, ladingzekering, het vervoer van gevaarlijke producten en het respecteren van rij- en rusttijden. Ze werden bijgestaan door wegeninspecteurs van de Vlaamse Belastingsdienst. In totaal werden 15 vrachtwagens aan een grondige controle onderworpen. Elke bestuurder moest ook een ademtest afleggen.

“Bij drie bestuurders werden kenmerken vastgesteld die deden vermoeden op het gebruik van verdovende of stimulerende middelen”, zegt Anneleen Adang van de politiezone Zennevallei. “Daarom werden de chauffeurs onderworpen aan een speekseltest die uiteindelijk positief uitdraaide. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen.”

Verder werd in totaal voor maar liefst 15 750 euro aan boetes uitgeschreven. “Het ging om inbreuken als overlading, het rijden zonder tachograaf, het niet respecteren van de dagelijkse en wekelijkse rusttijden. Het zijn inbreuken die de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang kunnen brengen. Dergelijke acties zullen in de toekomst dan ook worden herhaald”, besluit Adang.