illegale_sigaretten_dilbeek.png

Politie Dilbeek neemt 4.500 pakjes illegale sigaretten in beslag

woe 17 aug 2022

Begin deze maand heeft de politie van Dilbeek 4.500 pakjes illegale sigaretten in beslag genomen. Dat gebeurde bij de controle van een voertuig langs de Ninoofsesteenweg. De bestuurder van de wagen is aangehouden.

In de nacht van 4 op 5 augustus trekt een voertuig met Franse nummerplaat de aandacht van een patrouille van de politie Dilbeek. Die reed op dat moment op de Ninoofsesteenweg richting Brussel. Ter hoogte van de op- en afrit van de Ring rond Brussel wordt de wagen aan de kant gezet.  “Onze ploeg wilde overgaan tot controle omdat het voertuig in een slechte technische staat verkeerde. Toen het voertuig tot stilstand werd gebracht, sloegen bestuurder en passagier op de vlucht”, legt de politie van Dilbeek uit. “De passagier, een man van 26 jaar die niet over de nodige verblijfsdocumenten bleek te beschikken, kon worden aangehouden.”

Bij doorzoeking van het voertuig werden 4.500 pakjes sigaretten zonder fiscale zegels aangetroffen. “Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld. Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de dienst douane en accijnzen”, aldus de politie Dilbeek.

Foto: Politie Dilbeek