Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie Halle ontkent gerucht over kinderlokkers in de buurt van scholen

Politie Halle ontkent gerucht over kinderlokkers in de buurt van scholen

Via Facebook wordt het gerucht verspreid dat er in de omgeving van de scholen in Halle een bestelwagen gesignaleerd wordt met daarin mannen die trachten kinderen mee te lokken. Maar volgens de politie gaat het om vals gerucht. Dat meldt de politiezone Halle op Facebook.

De politie kreeg de voorbije dagen verschillende vragen van ongeruste ouders. Ze maakten zich zorgen over de verhalen over kinderlokkers die volgens verschillende Facebookberichten zouden gesignaleerd zijn in een bestelwagen in de buurt van de scholen in Halle.

Maar via de sociale media wil de lokale politie de ouders geruststellen. “Wij hebben geen meldingen gekregen van dergelijke feiten. Mogelijk worden hier andere feiten die elders zijn gebeurd, uit de context gehaald, en in een aangepaste versie doorverteld. Indien dergelijke feiten zich zouden voordoen en de politie vindt het nodig de mensen hiervoor te waarschuwen, zullen we dat zeker doen”, aldus de politiezone Halle op Facebook.  De politie roept ook op om dergelijke zaken eerst aan de politie te melden om te voorkomen dat er paniek ontstaat op sociale media.