rhodepolitie_5.jpg

Politie legt voor de tweede keer feestje stil in woning Sint-Genesius-Rode

zon 29 nov 2020

Vannacht werd opnieuw een illegaal feest stilgelegd in Sint-Genesius-Rode. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het feest vond plaats in dezelfde villa waar in de nacht van 31 oktober op 1 november 76 jongeren werden betrapt op een Halloweenfeestje.

Verschillende aanwezigen probeerden bij aankomst van de politie te vluchten via omliggende tuinen. Ploegen van de omliggende politiezones Zennevallei, Dilbeek en Ukkel kwamen hun collega’s van de politiezone Rode bijstand verlenen. Op het feest waren zeker 45 personen aanwezig, maar volgens het parket Halle-Vilvoorde zijn er nog feestvierders in geslaagd om te vluchten.

"29 personen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro voorgesteld", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "Voor 16 personen die al eerder al inbreuken op de coronamaatregelen hadden gepleegd, werd een proces-verbaal opgesteld. Onder hen ook de organisator van het feestje. Zij zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Zij riskeren een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden en/of een geldboete tot maximum 4.000 euro."