aanranding_zaventem.jpg

Politie op zoek naar aanrander van 18-jarige jongen

din 3 maa 2020

De politie en het parket van Halle-Vilvoorde zijn op zoek naar een man die begin oktober vorig jaar een 18-jarige jongen heeft aangerand op een trein tussen het station van de luchthaven van Zaventem en het station Brussel-Noord. De dader zocht anderhalf uur lang naar een slachtoffer op de luchthaven.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte op 3 oktober 2019 om 4u19 de IC3704 trein uit Bergen richting Brussels Airport-Zaventem heeft genomen, waar hij om 5u44 aankwam. Hij begaf zich naar de luchthaven en doolde daar ongeveer anderhalf uur rond, vermoedelijk op zoek naar een slachtoffer. Rond 7u30 kwam een jongeman toe in het treinstation van de luchthaven, waar hij onmiddellijk werd opgemerkt door de verdachte.

De dader ging meteen achter de jongeman aan. Eens op het perron sprak de verdachte de jongeman aan en vroeg hem of die trein naar Brussel reed. De jongeman bevestigde en stapte de trein op, gevolgd door de verdachte. Er waren op dat ogenblik niet veel mensen op de trein, waardoor het slachtoffer als enigste passagier op het bovenste deel van de trein zat. De verdachte kwam naast het slachtoffer zitten en randde hem aan.

Na de feiten verliet de verdachte het bovenste gedeelte van de trein om naar de wc te gaan, terwijl het slachtoffer danig onder indruk achterbleef. De verdachte stapte vervolgens om 7u45 af in Brussel-Noord en verliet het treinstation via de noordelijke uitgang aan de Aarschotstraat. De speurders gaan ervan uit dat de man het station in Brussel goed tot heel goed kent.

De verdachte is rond de 35 jaar oud en stevig gebouwd. Hij heeft een getaande huidskleur, zwart, kortgeschoren haar, een stoppelbaard en een snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een rood T-shirt met opschrift, een zwarte jas en donkere sportschoenen. Hij rook naar cannabis. Hij sprak Frans. Wie meer informatie heeft kan de politie verwittigen via 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.