Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie valt loods binnen: 12 wagens in beslag genomen

Politie valt loods binnen: 12 wagens in beslag genomen

De politie heeft twaalf wagens in beslag genomen die in een loods in Zellik stonden. Eén van de wagens is al zeker gestolen. Of ook de andere – vooral dure luxewagens – gestolen zijn, moet verder onderzoek uitwijzen. Drie verdachten zijn gearresteerd.

De politie viel de loods aan de Brusselsesteenweg gisternamiddag binnen. De loods ligt op de site van groenten- en fruitveiling Bel’Orta, maar heeft niets met de veiling te maken. Binnenin vond de politie naast een gestolen Jaguar ook nog eens elf andere wagens en materiaal om aan de wagens te werken.

“Of de andere wagens ook gestolen zijn, zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde aan Het Laatste Nieuws. “In de loods werd een man gearresteerd, twee anderen sloegen via het dak op de vlucht. Zij konden met behulp van een speurhonden en helikopter ingerekend worden.”

Hoe of via wie de politie de loods op het spoor kwam, wou het parket niet meedelen. Het labo kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Alle wagens werden in beslag genomen en getakeld.