Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Poster moet coronacrisis uitleggen aan ouderen met dementie

Poster moet coronacrisis uitleggen aan ouderen met dementie

Senioren in woonzorgcentra mogen al enkele weken geen bezoek ontvangen van familie of vrienden. “Vooral voor mensen met dementie is dat lastig”, zegt Reinhilde Schraepen, wiens mama in woonzorgcentrum Hestia in Wemmel verblijft. “Daarom heb ik een poster gemaakt waarmee verplegers de uitzonderlijke situatie beter kunnen uitleggen.”

Hoe leg je aan mensen met dementie uit waarom ze geen bezoek mogen ontvangen? Die vraag spookte door het hoofd van Reinhilde Schraepen. “Ik heb een poster gemaakt waarmee ik het makkelijker aan mijn moeder kon uitleggen. De poster wordt intussen gebruikt in het woonzorgcentrum. Ik hoor dat verplegers daardoor beter uitgelegd krijgen wat deze crisis allemaal inhoudt.”

Het woonzorgcentrum heeft interesse om de posters op grote schaal te laten drukken. “Mensen kunnen mij ook vragen om een gepersonaliseerde poster te laten maken. Ze moeten dan twee foto's doorsturen. Ik maak ze in Frans of in het Nederlans”, aldus Reinhilde. Haar idee zou intussen ook de interesse gewekt hebben van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).