Proces rond broedermoord Lot uitgesteld tot juni

zat 22 feb 2020

Het proces in beroep rond de broedermoord in Lot is uitgesteld naar 5 juni. Het dossier werd verplaatst naar een nieuw ingerichte kamer van het hof van beroep en zal ook daar nog worden ingeleid. Het proces ten gronde zal vermoedelijk in de herfst plaatsvinden. De zaak draait rond de dood van de 54-jarige Yves De Bock uit Ukkel. Die zou door zijn broer om het leven zijn gebracht na een ruzie over de erfenis van hun vader.

Het slachtoffer verdween op 25 maart 2014 toen hij naar een afspraak voor zijn werk vertrok. Het duurde tot 8 april voor zijn verdwijning kon worden opgelost. Spelende kinderen vonden toen het lichaam van de vijftiger in de bosjes vlakbij de Ring rond Brussel ter hoogte van Lot (Beersel). De speurders richtten hun vizier op de broer van de man. Uit het onderzoek bleek dat de beklaagde zijn broer had aangesproken omdat die laatste de erfenis van hun vader aan het verkwisten was. Volgens de correctionele rechtbank werd de vijftiger uit Ukkel bij die ruzie gedood, waarna zijn lichaam werd gedumpt in de bosjes nabij de E19 in Lot.

Onschuld
De broer van het slachtoffer hield heel het proces zijn onschuld vol, maar verschillende elementen wezen in zijn richting. Zo werd er bloed van zijn broer gevonden in zijn eigen wagen en werd ook het DNA van de beklaagde aangetroffen op de veiligheidsgordel van de bestuurder van datzelfde voertuig, waarmee het lichaam van Yves De Bock werd vervoerd. Daarnaast wees het telefonie-onderzoek uit dat het gsm-signaal van de verdachte tweemaal 20 tot 30 minuten lang werd geregistreerd op de gsm-mast nabij de plaats waar Yves De Bock werd achtergelaten.

De zaak werd donderdag ingeleid voor de 12e kamer van het hof van beroep, waar ze werd overgeheveld naar een nieuwe strafkamer, waar onder andere ook het moordproces tegen Christian Van Eyken en zijn vrouw zal plaatsvinden.