Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proces tegen de motorclub Blue Angels is gestart

Proces tegen de motorclub Blue Angels is gestart

Voor de correctionele rechtbank in Brussel is vandaag het proces gestart tegen vijf leden van de motorclub Blue Angels. De vijf worden ervan verdacht een strafexpeditie te hebben uitgevoerd tegen een ex-lid dat door de motorclub persona non grata was verklaard. De 36-jarige man uit Ternat kreeg op 8 september 2018 verschillende messteken en raakte daarbij zwaar gewond. Het parket van Halle-Vilvoorde eist tot 4 jaar cel voor de hoofdverdachte.

 

Hoofdverdachte en opdrachtgever is volgens de rechtbank de voorzitter van de Gentse afdeling van de Blue Angels, maar zijn advocaat ontkent. “Er is in het dossier geen enkel element dat bewijst dat hij effectief opdracht heeft gegeven. Ik denk dat tijdens de debatten duidelijk is gebleken dat er nog andere personen zijn die, buiten het medeweten van hij als president om, opdracht hebben gegeven om deze raid uit te voeren."

Het parket vordert 3 jaar cel tegen de hoofdverdachte voor de raid en nog een bijkomende straf van 12 maanden voor het bezit van verboden wapens. De vier andere beklaagden riskeren 2,5 jaar cel voor de strafexpeditie, al gaat het parket akkoord met een gedeeltelijk uitstel voor die straf.

Meer hierover vanavond in ons nieuws.