Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie weigert bouwproject aan Gooiks kruispunt Belle Triene

 

Provincie weigert bouwproject aan Gooiks kruispunt Belle Triene

De provincie Vlaams-Brabant heeft het beroep geweigerd dat een projectontwikkelaar indiende voor een bouwproject aan het drukke Gooikse kruispunt Belle Triene. De ontwikkelaar wilde er 14 appartementen en vier winkels bouwen, maar volgens de provincie past het project niet in de omgeving.

De gemeente Gooik weigerde eerder al een bouwvergunning af te leveren voor het project, maar de projectontwikkelaar ging in beroep. Ook bij de provincie Vlaams-Brabant vangt die nu bot. De provincie weigert het project onder meer omdat het te groot is voor de oppervlakte van de site, dat er door de winkels een ongewenst handelslint ontwikkeld en gestimuleerd wordt, problemen zijn met de riolering en de geplande parkeerplaatsen nefast zijn voor de verkeersveiligheid.

“Het was van in het begin duidelijk dat de plannen niet aangepast waren aan de draagkracht van het terrein en de omgeving”, reageert burgemeester Michel Doomst via Persinfo. “Een mastodont van een gebouw bij de ingang van de gemeente past hier helemaal. Het biedt een ongepaste stedelijke aanblik van de gemeente.”