Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Regenboogvlag in brand gestoken in Opwijk: “Onaanvaardbaar”

Regenboogvlag in brand gestoken in Opwijk: “Onaanvaardbaar”

Het is vandaag IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Her en der in het straatbeeld worden voor die dag regenboogvlaggen opgehangen. In Opwijk werd zo’n vlag afgelopen weekend in brand gestoken. De gemeente tilt zwaar aan de feiten. “Er werd een klacht wegens vandalisme en haat ingediend bij de lokale politie”, klinkt het.

Afgelopen weekend werd een grote, nieuwe regenboogvlag aan Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk in Opwijk in brand gestoken. Onaanvaardbaar vindt de gemeente. “Dit is niet enkel een daad van vandalisme, maar ook een aanfluiting tegen de gelijke rechten van holebi’s en transgenders. Als gemeente vinden we deze daad van vandalisme onaanvaardbaar en veroordelen we sterk deze discriminatie. Er werd een klacht wegens vandalisme en haat ingediend bij de lokale politie”, klinkt het bij burgemeester Inez De Coninck.

Opwijk wil een duidelijk statement maken. Daarom werd er snel een nieuwe regenboogvlag opgehangen op dezelfde plek. “Het is een signaal naar de vandalen toe, maar ook als steun aan alle leden en sympathisanten van de holebi-gemeenschap. Discriminatie, op welke basis dan ook, blijft onaanvaardbaar”, klinkt het.