Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Regionaal aanmeldingssysteem in de maak?

Regionaal aanmeldingssysteem in de maak?

De stad Leuven wil haar aanmeldingssysteem voor secundaire scholen uitbreiden naar scholen in de ruime regio. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het zat daarvoor vorige week samen met onder meer scholen uit Tervuren, Haacht, Overijse en Vilvoorde. Ook de betrokken gemeenten schoven mee aan tafel.

De voorbije jaren merkte Leuven dat heel wat ouders hun kinderen aanmelden voor scholen buiten Leuven. Zo waren er vorig schooljaar een tiental kinderen ingeschreven in een school in Vilvoorde en Leuven. Die dubbele aanmeldingen maken de wachtlijsten onnodig lang. De stad Leuven bekijkt nu of het haar aanmeldingssysteem kan uitbreiden naar de ruime regio.

Daarbij zou een leerling bij het aanmelden bijvoorbeeld een school uit Vilvoorde, Overijse of Leuven als voorkeur aanvinken. De voorbije dagen zaten scholen en gemeenten uit de betrokken gemeenten rond de tafel. Zij hebben nu tot en met 18 oktober de tijd om in te tekenen op het Leuvense systeem. Tegelijkertijd blijft de stad Leuven wel ijveren voor een centraal aanmeldingssysteem op Vlaams niveau.