Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Remi (7) uit Dilbeek toont zijn droomplek op Batibouw

Remi (7) uit Dilbeek toont zijn droomplek op Batibouw

Op Batibouw kan je dit jaar niet alleen bouwmaterialen bewonderen, maar ook vijf wonderlijke metershoge droomplekken van kinderen. Het gaat om een expo van Vlieg, het familieproject van CultuurNet Vlaanderen. Een van de droomplekken is die van de 7-jarige Remi uit Groot-Bijgaarden.

“De expo op Batibouw is het sluitstuk van een grootscheepse actie die kinderen uitnodigt om stil te staan bij de kwaliteit van hun leefomgeving”, legt Katelijne Morreel van CultuurNet uit, “in de zomer gaven we de tienduizenden kinderen de opdracht om een bouwplan te maken van hun echte droomplek. Een jury selecteerde vijf buitengewone maquettes waarvan echt, leefbare ruimtes gemaakt werden.

Een van de vijf droomplekken is die van de 7-jarige Remi uit Groot-Bijgaarden. Blinkend van trots stelde hij z’n droomplek vandaag voor op Batibouw. Ook Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur was onder de indruk. “Echt heel knap”, zegt Gatz, “als kind heb ik ook wel droomplekken gehad. Droomplekken zijn belangrijk in de mensenleven. Het zijn de pleisterplaatsen waar je je goed voelt.” De expo van Vlieg is te bezichtigen in de Astridhal van tot en met 8 maart.