Ringtrambus even in problemen op rotonde

woe 15 jul 2020

De Ringtrambus door de straten in Vilvoorde loodsen is geen makkelijke klus. Dat bleek vanochtend aan de rotonde in de Medialaan. Een chauffeur reed er zich even vast, maar kon na de nodige manoeuvres doorrijden. Vervoersmaatschappij De Lijn dringt bij de wegbeheerder, de stad Vilvoorde, erop aan om bijkomende aanpassingen te doen.

De Lijn bevestigt dat de rotonde aan de Medialaan een punt is dat extra aandacht vraagt van de chauffeurs. “In het verleden heeft de wegbeheerder hier al twee keer aanpassingen gedaan.  Een passage met een extra lang voertuig zoals de trambus is nu mogelijk, maar er moet heel secuur gemanoeuvreerd worden”, zegt Sonja Loos van De Lijn. “Onze chauffeurs weten dat en houden hier vanzelfsprekend rekening mee.  Maar de aanwezigheid van een andere weggebruiker vlak voor of op de rotonde, kan al voldoende zijn om een vlotte doortocht te verhinderen.”

Bij het opdraaien van de rotonde moeten chauffeurs uiterst rechts blijven rijden om hun draaicirkel zo groot mogelijk te maken. Maar De Lijn zegt dat een inschattingsfout van een buschauffeur nooit 100% val uit te sluiten. “Vandaar ook dat De Lijn aandringt bij de stad Vilvoorde om bijkomende aanpassingen toe doen, zodat wij ook op dit punt van het Ringtrambustraject een vlotte doorgang krijgen.”