Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ruim 60 Vlaams-Brabantse scholen in één centraal aanmeldingsregister

Ruim 60 Vlaams-Brabantse scholen in één centraal aanmeldingsregister

Vandaag wordt aanmelden.school boven de doopvont gehouden. Dat centraal aanmeldingsregister zal vanaf volgend schooljaar door 66 scholen in Vlaams-Brabant en Mechelen gebruikt worden om leerlingen in te schrijven. Het samenwerkingsverband tussen de scholen is het grootste in Vlaanderen.

Vandaag sluiten secundaire scholen uit vijftien gemeenten van Halle-Vilvoorde officieel aan bij het gezamenlijk digitaal aanmeldingssysteem. "Ouders uit de regio die hun kind voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in het eerste jaar van deze secundaire scholen, melden zich vooraf aan op één centrale website. Digitaal aanmelden maakt kamperen in de weken voor de officiële inschrijfdatum overbodig", zegt de kerngroep Aanmelden.school.

Met de keuze voor één gezamenlijk aanmeldpunt komt er ook een einde aan dubbele inschrijvingen. Nu worden leerlingen vaak op verschilldende registers aangemeld, waardoor alsnog overvolle wachtlijsten ontstaan met bijhorende chaos en stress tot gevolg. "Deze scholen kiezen bewust voor digitaal aanmelden, ook nadat Vlaams minister  van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)  de scholen terug de vrijheid gaf om zelf te beslissen of ze een digitale aanmeldperiode willen of niet", besluit kerngroep Aanmelden.school.

Eén of meerdere scholen uit vijftien gemeenten in onze regio sluiten aan op het aanmeldpunt. Het gaat om scholen in Alsemberg, Asse, Grimbergen, Halle, Kapelle-Op-Den-Bos, Lembeek, Lennik, Londerzeel, Machelen, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Alle scholen vind je op deze website.