save_bord_tristan_de_prins_meise_2.jpg

SAVE-bord vlakbij Plantentuin herdenkt overleden Tristan (20)

zon 28 aug 2022

In Meise is vanmorgen een SAVE-bord ingehuldigd op de Nieuwelaan, vlakbij de Plantentuin. Het bord is een herdenking voor de Tristan De Prins, die er in juli 2019 om het leven kwam toen hij op zijn brommer werd aangereden. “Zo’n bord is in de eerste plaats een teken van solidariteit met de nabestaanden van het verkeersslachtoffer,” klinkt het bij Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw. “Daarnaast heeft het bord ook een sensibiliserend doel om je veilig te gedragen in het verkeer.”

 

Tristan De Prins was 20 jaar toen hij op vrijdagavond 26 juli 2019 om het leven kwam toen hij met zijn brommer tegen een stoeprand botste, overkop ging en op zijn hoofd belandde. De jongen werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en overleed twee dagen later aan zijn verwondingen.

Het SAVE-bord aan de Nieuwelaan werd ingehuldigd in de aanwezigheid van de vader en zus van Tristan. Er waren ook vrienden van Tristan aanwezig. De jongen maakte jarenlang deel uit van de Chiro Eversem en speelde voetbal bij KFC Meise.

Ouders van Verongelukte Kinderen vzw biedt sinds 1996 de mogelijkheid om een SAVE-bord te plaatsen op de plek waar een kind verongelukte.