Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Saved by the bell-actie in ’t Groentje in Vilvoorde

 

Saved by the bell-actie in ’t Groentje in Vilvoorde

Het is vandaag niet alleen Dag van de Leerkracht, maar ook de actiedag ‘Saved by the bell’. De actie van Studio Globo ijvert voor het recht op goed onderwijs voor kinderen over heel de wereld. De stedelijke basisschool ’t Groentje in Vilvoorde nam deel aan de actie.

Meer en meer kinderen krijgen toegang tot onderwijs. Toch zijn er wereldwijd nog steeds 258 miljoen kinderen én jongeren die om allerlei redenen niet naar school kunnen gaan. “Nochtans is onderwijs een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen”, zegt Studio Globo. “Daarom roepen we alle scholen op om hun schoolbel extra te laten rinkelen om te ijveren voor goed onderwijs.” De stedelijke basisschool ’t Groentje in Vilvoorde deed alvast mee. De kinderen maakten niet alleen lawaai met fietsbellen, maar hebben ook bellen geblazen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.