Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schaakkring ‘Het Wit Paard’ heeft met Pacôme (7) nieuwe jeugdkampioen

Schaakkring ‘Het Wit Paard’ heeft met Pacôme (7) nieuwe jeugdkampioen

“Ik ga nu voor het EK,” zegt Pacôme Gilson (7) uit Grimbergen vastberaden. Het nieuwe talent van schaakkring Het Wit Paard ziet het groot. Op het Vlaams Jeugdkampioenschap werd hij in de categorie -8-jarigen tweede. Zo was hij vice-kampioen van Vlaanderen, maar ook laureaat van de provincie Vlaams-Brabant. “Behalve de winnaar klopte hij alle andere tegenstanders met het grootste gemak,” klinkt het in zijn club.

Mama Aurelie Gerth en papa Francois Gilson zijn ongelofelijk trots op hun zoon. “Hij begon met schaken op z’n vijfde verjaardag toen hij een schaakbord kreeg,” zegt mama Aurelie. “Hij speelt het spel heel graag.” Intussen gaat Pacôme elke zondag oefenen in de schaakclub. Volgende uitdaging voor de clubleden is het Belgisch kampioenschap in Blankenberge tijdens de paasvakantie.”

Schaakkring Het Wit Paard in Kapelle-op-den-Bos speelt momenteel met drie ploegen in de Belgische Interclub competitie. Daarnaast organiseren ze een clubkampioenschap en andere competities op vrijdagavonden. Zowel de clubavond als de thuis-ontmoetingen voor de Belgische interclub vinden plaats in de bovenzaal van café De Plekpot, Mechelseweg 366 in Kapelle-op-den-Bos. Info: email: skhetwitpaard@telenet.be.