Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Scholenloop Gooik: "Gemeente duurzaam en gezond houden"

Scholenloop Gooik: "Gemeente duurzaam en gezond houden"

In Gooik nemen de leerlingen van de lagere scholen vandaag deel aan een scholenloop voor het goede doel. Op de atletiekpiste van gemeentelijk sportcentrum Koornmolen lopen ze zoveel mogelijk rondjes om revalidatiecentrum Inkendaal te steunen. De scholenloop is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen, in samenwerking met de gemeente Gooik en AC Pajottenland vzw.

 

 

Gunther De Wilde, schepen van Sport, supportert voor de leerlingen: “Met deze scholenloop geven we het startschot van een sportief schooljaar. Dit jaar werd revalidatiecentrum Inkendaal als goed doel gekozen. Met de opbrengst kunnen er aangepaste sporttoestellen voor mensen met zware letsels aangekocht worden. Een ander deel zal gebruikt worden voor de aankoop van sportmateriaal voor de Gooikse jeugd.”

Dit jaar is er een ook Masterrun voor (groot)ouders, leerkrachten, … Ook zij kunnen rondjes lopen voor deze goede doelen. Na de scholenloop wordt het ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden.

De scholenloop kent al een lange traditie in Gooik. Alle Gooikse scholen zijn jaarlijks trouw op post. “Dit initiatief is een mooi voorbeeld van hoe we onze gemeente gezond en duurzaam houden,” stelt De Wilde.