Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pieters-Leeuw ontkent banenverlies bij buitenschoolse opvang

Sint-Pieters-Leeuw ontkent banenverlies bij buitenschoolse opvang

Het schepencollege van Sint-Pieters-Leeuw ontkent dat er al een beslissing werd genomen over de uitbesteding van de buitenschoolse kinderopvang. Gisteren voerden de christelijke en socialistische vakbond actie tegen de plannen. Zij vrezen dat er 23 banen zullen sneuvelen.

In een brief aan de medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang, de ouders en de directies van het gemeentelijke onderwijs bevestigt het schepencollege van Sint-Pieters-Leeuw dat er verschillende opties onderzocht worden om de opvang uit te besteden. Het behoud van het aantal jobs is daarbij een uitgangspunt, benadrukt het schepencollege. Ook zullen we ervoor zorgen dat er niet geraakt wordt aan de arbeidsvoorwaarden.

De bonden zijn resoluut tegen. “De arbeidsvoorwaarden in de publieke sector zijn immers gunstiger dan in de privé”, zegt Nele Masaer van het ACV.

Eerder besliste ook al het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw om de diensten gezinszorg, thuiszorg en schoonmaakhulp uit te besteden. Alle 49 medewerkers zouden daarbij overgeheveld worden. Dat zei OCMW-voorzitter Paul Defranc vorige week in het RINGtv-nieuws. (Bekijk ook de reportage: ‘Vakbonden protesteren tegen privatisering kinderopvang in Sint-Pieters-Leeuw’)