Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Spaanse politie klist verdachte brutale homejacking

Spaanse politie klist verdachte brutale homejacking

De Spaanse politie heeft een 28-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een bijzonder brutale homejacking in Dworp in 2015. De man en zijn huishoudhulp raakten gewond bij de homejacking. Het parket Halle-Vilvoorde vraagt zijn uitlevering.

De 28-jarige Fransman werd per toeval tegengehouden in het Spaanse Alicante. De man wilde op een veerboot naar Algerije stappen en toonde daarbij een valse Belgische identiteitskaart. Hij sloeg op de vlucht met zijn auto, maar de politie kon hem arresteren. De man stond internationaal geseind.

Een achtergelaten DNA-spoor verraadt dat de man mogelijk één van de daders is van een brutale homejacking in Dworp meer dan drie jaar geleden. Drie gemaskerde en gewapende mannen drongen toen een villa binnen aan de Fazantenlaan.

Ze knevelden de man en zijn huishoudhulp en deelden enkele rake klappen uit. De daders vonden uiteindelijk 10.000 euro in de woning en gingen aan de haal met een Mercedes.

Rond die periode vonden in de buurt nog gelijkaardige homejackings in de regio plaats. Maar voorlopig linkt het parket Halle-Vilvoorde hem aan één feit en vraagt zijn uitlevering. Een rechtbank in Madrid moet daar binnenkort over beslissen.