Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Speelgoed ruilen verkleint de afvalberg

Speelgoed ruilen verkleint de afvalberg

Een legpuzzel voor een squishy of een ouderwets zakje knikkers in ruil voor een fidget spinner? Oudere maar nog bruikbare speelgoedjes ruilen, dat was het opzet van de speelgoedruilbeurs met kinderen van het Immaculata Maria-instituut (IMI) in Roosdaal. Plezierig, maar ook bedoeld als sensibilisering voor milieubewuster leven en spelen.

De school wil vanaf september kunnen starten als ECOschool: een school waar er geen afval meer is. Het nam daarvoor al enkele maatregelen, zoals het bannen van alumuiumfolie rond de lunchboterhammetjes. Binnenkort worden ook de vuilnisbakken weggenomen op de speelplaats, er blijft enkel nog een GFT emmer. Met de leerlingen wordt stapsgewijs aan het thema gewerkt.

In het raam van de projectweek ‘Afval’ vond reeds een opruimactie in de gemeente Roosdaal plaats en kwam er een vuilniswagen op bezoek. Vandaag namen leerlingen en kleuters deel aan een speelgoedruilbeurs met eerder ingezameld speelgoed. Een prettige en leerzame belevenis, met RINGtv als bevoorrechte getuige.