dagcentrum_de_wip_1.png

Stappen om gelukkiger te worden

vrij 26 okt 2018

Dagcentrum De Wip in Halle is een huis van Don Bosco dat opvang en begeleiding biedt aan  minderjarige kinderen in een problematische opvoedingssituatie. De begeleiders van  De Wip hebben deze maand de ouders van de kinderen die ze begeleiden uitgedaagd om samen  op drie weken tijd-  1.862.000 stappen te zetten. Het doel: de ouders veerkrachtiger en gelukkiger maken.

 

De Wip heeft zo zijn redenen om de ouders uit te dagen om te stappen. Om de kinderen te helpen, is het ook belangrijk om met hun ouders aan de slag te gaan. Dat doen ze hier sinds maart met de campagne 'Fit in je Hoofd' van de Vlaamse overheid. Voor de tip ‘Beweeg meer’ kregen de ouders de uitdaging om op drie weken tijd samen 1.862.000 stappen te zetten.

“We zitten aan 1,2 miljoen stappen op twee weken tijd. Ook de vorige uitdagingen gingen vlot. We merken ook een positieve evolutie. Bijvoorbeeld bij gezinnen waarbij de partners een beetje uit elkaar gegroeid zijn merken we dat er opnieuw coherentie is en de sfeer thuis beter is. De ouders en hun kinderen geven dat ook zelf aan. Hun gezin heeft een boost gekregen,” zegt Eli Paridaens van Dagcentrum De Wip.