Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steeds meer Propere Burgers om zwerfvuil te ruimen

Steeds meer Propere Burgers om zwerfvuil te ruimen

De afvalintercommunales Interza en Incovo stellen de jongste weken een opvallende stijging vast van het aantal Propere Burgers. Dat zijn inwoners die zich als vrijwilliger engageren om het zwerfvuil in hun gemeente op te ruimen.

Kimberly en John uit Machelen zijn sinds enkele maanden Propere Burgers. Ook tijdens een vrij weekend gaan zij de baan op, op zoek naar zwerfvuil. Zaterdag was het gemeentehuis van Machelen de startplaats van hun vrijwillige opruimactie. “Door de lockdown zijn we opnieuw veel meer beginnen wandelen. Tijdens onze wandelingen merkten we op dat er heel veel zwerfvuil lag”, zegt Kimberly Van der Taelen. “In plaats van mij daar elke keer aan te storen hebben we beslist om ons op te geven als vrijwilliger om het mee op te ruimen.”

Op amper een uurtje tijd verzamelen Kimberley en John twee volle zakken zwerfvuil. Samen met 150 andere vrijwilligers werd op deze manier al meer dan 6 ton zwerfvuil opgehaald. Wie zelf als Propere Burger de handen uit de mouwen wil steken, kan zich aanmelden bij  de intercommunale of milieudienst van de gemeente.