Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steenokkerzeel, Zemst en politiezone Kastze starten fietsleasingproject voor personeel

Steenokkerzeel, Zemst en politiezone Kastze starten fietsleasingproject voor personeel

Een fiets leasen in de plaats van een auto. Het kan in de gemeenten Steenokkerzeel en Zemst. De gemeentebesturen zijn daar samen met de politiezone KASTZE een fietsleasingproject gestart voor hun personeel.

De personeelsleden van Steenokkerzeel en Zemst kunnen kiezen tussen een gewone stadsfiets, een elektrische (bak)fiets of een speedbike. De maandelijkse huurprijs hangt af van het type fiets en bedraagt maximaal 70 euro. De gemeente neemt de helft van het huurbedrag op zich. Na vier jaar kan de fietser zijn voertuig overkopen aan de restwaarde.

'Win-win'
Het project is volgens Wim Mombaerts (Klaver-N-VA) een 'win-win' voor iedereen. "Fietsen naar het werk is tijd, geld en stress besparen. Bovendien veroorzaakt fietsen geen CO2-uitstoot, wat het klimaat ten goede komt." De fiets mag ook buiten de werkuren gebruikt worden.

Bij de start van het fietsleasingproject nemen er in Steenokkerzeel al 25 personeelsleden deel, wat overeenkomt met een vijfde van het totale personeelsbestand. In Zemst nemen al zeventig mensen deel, in de politiezone KASTZE zo’n twintigtal personeelsleden.