Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stichting Zoniënwoud schiet uit de startblokken

Stichting Zoniënwoud schiet uit de startblokken

Sinds 2008 werken Vlaanderen, Wallonië en Brussel samen aan het beheer van het Zoniënwoud. De Stichting Zoniënwoud moet de samenwerking tussen de drie gewesten nog versterken. Vandaag kwam de beheerraad van de Stichting voor het eerst samen. Herman Van Rompuy wordt voorzitter van de beheerraad.

Op de beheerraad werd voormalig Europees president Herman Van Rompuy aangeduid als voorzitter van de Stichting. "De Stichting is het eindpunt van een lang proces dat werd opgestart in 2008, maar tevens het begin van gecoördineerde initiatieven tussen alle belanghebbenden om dit groene erfgoed te behouden", zegt Patrick Huvenne van het Agentschap Natuur en Bos.

Het Zoniënwoud is zo'n 5.000 hectare groot. Zo'n 56% daarvan ligt in Vlaanderen, in Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren. De Stichting Zoniënwoud wordt het aanspreekpunt voor Zoniënfans, moet partners mobiliseren om te investeren in de toekomst van het bos en zal de samenwerking tussen de gewesten stroomlijnen.

“De natuurwaarden van het Zoniënwoud zijn van Europees topniveau. Dankzij deze stichting kunnen we een gezamenlijk beheer voeren van een gewestoverschrijdend gebied. Door deze gezamenlijke aanpak op het vlak van toegankelijkheid en recreatie zal de beleving voor de bezoeker nog beter worden",  zei Vlaams minister van Natuur Koen Van den Heuvel eerder dit jaar over de Stichting Zoniënwoud.