Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Subsidies voor 3 taalstimulerende projecten in Halle-Vilvoorde

Subsidies voor 3 taalstimulerende projecten in Halle-Vilvoorde

Drie taalstimulerende projecten in Halle-Vilvoorde krijgen van de provincie Vlaams-Brabant samen bijna 30.000 euro subsidie. “De kennis van het Nederlands is voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie”, zegt bevoegd gedeputeerde Bart Nevens (N-VA).

 

Drie projecten die werken rond taalstimulering in de regio kunnen rekenen op een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant. Het OCMW van Dilbeek krijgt 15.000 euro voor de taalcoaching van anderstalige werklozen op de werkvloer. De gemeente Machelen ontvangt 1280 euro voor een project dat samen wandelen en Nederlands oefenen combineert. Liedekerke krijgt een subsidie van 12.000 euro voor z’n Zomerschool, een taalbad om een Nederlandstalige brug te bouwen voor kinderen uit het eerste tot en met zesde leerjaar die zich tijdens de zomervakantie in een anderstalige omgeving begeven.

“Onze subsidie heeft een uitgesproken sociaal karakter, want voor onze samenleving is het belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren”, zegt gedeputeerde voor het Vlaams karakter Bart Nevens (N-VA). “Met deze subsidies ondersteunen we daarom organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro.”