Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

't Schoolhuis volgend schooljaar onder vleugels VKO?

't Schoolhuis volgend schooljaar onder vleugels VKO?

Opwijk wil de gemeentelijke Busoschool 't Schoolhuis tegen volgend schooljaar overdragen aan het Vrij Katholiek Onderwijs (VKO). Dat weet Het Nieuwsblad. De gemeente Opwijk speelt al sinds 2014 met het idee. 

Al tijdens de vorige legislatuur lag de overname van 't Schoolhuis door het VKO op tafel. Deze keer zouden de gesprekken tussen beide onderwijsnetten vergevorderd zijn. Beide scholen liggen op een boogscheut van elkaar en zouden vanaf volgend jaar onder hetzelfde schoolbestuur vallen. Opwijk ziet 't Schoolhuis als een regionale school die vooral leerlingen van buiten de gemeente telt. "Regionale scholen zijn geen kerntaak van de gemeente. Het is niet aan ons om secundair onderwijs te organiseren", zegt burgemeester Albert Beerens (Open VLD) in Het Nieuwsblad.

Voor de gemeente zou de overdracht een kostenbesparing zijn omdat het dan niet meer instaat voor het onderhoud van de lokalen. Voor de leekrachten van 't Schoolhuis zou er volgens burgemeester Beerens weinig veranderen. Hij laat het personeel de vrije keuze: meegaan in het verhaal of niet. Het personeel van 't Schoolhuis reageert ongerust. Volgens hen is er nog veel onduidelijkheid. Op 11 februari krijgen de leerkrachten meer tekst en uitleg.

Foto: Google Maps