Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

TAK protesteert in Linkebeek tegen aanstelling Thiéry

TAK protesteert in Linkebeek tegen aanstelling Thiéry

In Linkebeek heeft het Taal Aktie Komitee gisteravond actie gevoerd tegen de aanstelling van Thiéry als waarnemend burgemeester.

Het TAK pikt het niet dat de gemeenteraad in Linkebeek Thiéry begin vorige maand opnieuw heeft aangeduid als waarnemend burgemeester. Volgens de huidige wetgeving  mag een afgewezen kandidaat niet opnieuw voorgedragen worden. De gemeenteraad motiveerde op 2 februari echter met het argument dat de Franstalige meerderheid nog niet de tijd had gevonden om een nieuwe voordracht voor te bereiden. (Lees ook ‘Thiéry opnieuw voorgedragen als waarnemend burgemeester van Linkebeek’)

Voor het TAK heeft dit circus lang genoeg geduurd. Daarom stapten de actievoerders gisteravond verkleed in een carnavalsoutfit de raadzaal binnen en gooide confetti naar de aanwezigen.  Ze riepen Thiéry uit als prins carnaval en overhandigden hem een aangepaste muts. Er werden ook affiches getoond met daarop het opschrift “Damien, uw prins carnaval’.

Eén van de Franstalige raadsleden, Dominique Schwarts, reageerde furieus op de actie en vernielde tijdens een schermutseling de bril van één van de actievoerders. In een mededeling kondigt TAK aan klacht met burgerlijke partij in te dienen tegen het gemeenteraadslid.