Tempo Overijse op kop in derde nationale A

maa 27 feb 2023

In de derde nationale A stond dit weekend de topper Tempo Overijse – Voorde-Appelterre op het programma. Voor de partij stonden de bezoekers een tijd op kop met 47 punten en stond Tempo Overijse op de tweede plaats met een punt minder. Maar door het forfait van Anzegem was de stand voor de match al wat door elkaar geschud en moest Overijse minstens twee punten goed maken. De ploeg was dus extra gemotiveerd en wilde de scalp van de leider om zelf de eerste plaats van het klassement te kunnen innemen.

Het was duidelijk dat Tempo Overijse voor de leidersplaats ging. De ploeg begon sterk aan de wedstrijd en kon al na 4 minuten een eerste doelpunt scoren. Voorde-Appelterre voetbalde in de eerste helft een reeks kansen bijeen, maar kon die niet verzilveren. De wedstrijd eindigde 1-0 bij de rust.

In de tweede helft ging Overijse er opnieuw vandoor. Met resultaat: de ploeg maakte van de eindstand 3-0 en is de nieuwe leider in het klassement.