Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tijdelijke afvalophaalpunten Strombeek kreunen onder sluikstort

Tijdelijke afvalophaalpunten Strombeek kreunen onder sluikstort

Grimbergen heeft aan de tijdelijke afvalophaalpunten aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever andermaal een sluikstort moeten opruimen. Die punten werden geplaatst omwille van de werken in de buurt. Op drie uur tijd werden zo'n twee vrachten weggevoerd, goed voor in in totaal 12 kubieke meter afval.

Door de werken aan het Gemeenteplein heeft Grimbergen afhaalpunten ingericht waar buurtbewoners op vaste tijdstippen hun zakken plaatsen. Maar mensen droppen er meer en vaker dan bedoeld is. “Het is ondertussen al de vijfde keer op drie maanden tijd dat een ploeg van de technische dienst een dergelijke opkuisactie aan het Gemeenteplein houdt. De daders zijn personen die in de buurt wonen en van de afvalpunten misbruik maken om allerhande afval te deponeren", zegt schepen van Afvalbeleid in Grimbergen Eric Nagels.

Na het opruimen van het laatste sluikstort konden er 6 GAS-boetes opgesteld worden. "De gegevens van de daders zijn overgemaakt aan de politie. Dat brengt het totaal aan GAS-boetes voor deze locatie al op 11. De gemeente gaat er nauwlettend op toezien dat sluikstorters bestraft worden door stelselmatig controles uit te voeren", aldus Nagels.