Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trage wegen open voor iedereen!

Trage wegen open voor iedereen!

In Wezembeek-Oppem, Zemst  en  Dilbeek zullen burgergroepen vandaag en morgen het spandoek 'Doorgang voor iedereen' ontrollen voor een specifieke trage weg. Ze dagen op die manier hun gemeentebestuur uit om de weg in kwestie open te stellen.

 

 

De eerste burgergroep in onze regio komt om 10u samen ter hoogte van de Jan Baptist De Keyzerstraat 64 in Wezembeek-Oppem. Om 14u30 vanmiddag verzamelen de voorvechters van trage wegen in Zemst dan weer aan de voetweg 26 over de E19. Morgenochtend om 10u ontrollen ook Dilbeekse sympathisanten een spandoek ter hoogte van de Roomstraat 131.
 

 

Trage wegen zijn wegen die enkel toegankelijk zijn voor zachte weggebruikers. specifieke trage weg open te stellen voor het grote publiek. Sommige van die trage wegen zijn niet of niet helemaal open voor het grote publiek. met de spandoekactie willen geëngageerde burgers hun gemeentebestuur erop wijzen dat  het er alle belang bij heeft om die trage wegen volledig toegankelijk te maken. Trage wegen bieden kansen op het vlak van mobiliteit, landschapsbeleving, verkeersveiligheid, groenvoorzieinig of speel- en ontmoetingsruimte.