Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trajectcontrole Herne en Lennik vanaf 30 juni actief

Trajectcontrole Herne en Lennik vanaf 30 juni actief

Op donderdag 30 juni worden de trajectcontroles op de Steenweg op Asse in Kokejane (Herne) en de Van Den Bosschestraat in Lennik operationeel.

De Van Den Bosschestraat (de N2985) in Lennik is de belangrijke verbindingsweg met buurgemeente Gooik. De Steenweg op Asse in Kokejane is de verbindingsweg tussen Edingen en Herne. Twee drukke verkeersassen dus waar de toegestane snelheid meer niet dan wel gerespecteerd wordt. Maar daar moeten de trajectcontroles met ANPR-camera’s verandering in brengen.

Met de ANPR-camera’s worden in eerste instantie de snelheden geregistreerd over een bepaalde afstand. De camera’s herkennen ook geseinde voertuigen en kunnen ook tellingen uitvoeren.

Opmerkelijk is wel dat de camera’s in Herne voor en na de rotonde in Kokejane werden opgesteld. Maar de politie maakt zich sterk dat, ondanks het afremmend effect van de rotonde, er op het traject toch nog snelheidsovertreders zullen betrapt worden.

De kosten van de 11 camera’s, goed voor zo’n 260.000 euro, worden grotendeels door de politiezone Pajottenland gedragen. Lennik financiert de trajectcontrole in de Van Den Bosschestraat. Voor de trajectcontroles was de gemeenten aanvankelijk een subsidie beloofd van het Vlaams Gewest maar die werd uiteindelijk geschrapt.