Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trillingen Teralfene: Rendac doet aanpassingen

Trillingen Teralfene: Rendac doet aanpassingen

De vreemde trillingen in Teralfene (Affligem) lijken, zoals reeds werd vermoed, inderdaad afkomstig van vleesverwerker Rendac uit buurgemeente Denderleeuw. Een onderzoek dat het bedrijf zelf liet uitvoeren, wees ook in die richting. Bedrijf en gemeente overleggen over een spoedige oplossing.

RINGtv berichtte eerder al over mysterieuze trillingen van ramen en deuren en een vreemd gezoem in enkele straten van Teralfene bij Affligem. Op aangeven van het VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) contacteerde de gemeente reeds een universitaire dienst om metingen uit te voeren.

Burgemeester De Donder (CD&V) meldt aan onze redactie een verse stand van zaken: “Het bedrijf Rendac gaf intussen zelf een bureau opdracht om metingen uit te voeren. Hieruit blijkt dat, naar alle waarschijnlijkheid,  de trillingen en de akoestische overlast te wijten zijn aan het uitvallen van 2 motoren van de vergistingsinstallatie van Rendac. Hierdoor takt men af op 1 fakkel waardoor er een lage frequentie ontstaat.  Die frequentie veroorzaakt de trilling en het irritante gezoem.  Het bedrijf overlegt met de gemeente over de resultaten en heeft reeds de nodige aanpassingen gedaan, waardoor er geen 2 motoren tegelijkertijd kunnen uitvallen. Beide partijen streven ernaar om het ongemak zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.”