Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jaar cel voor Vilvoordse moeder wiens zoon uit het leven stapte

Twee jaar cel voor Vilvoordse moeder wiens zoon uit het leven stapte

De Vilvoordse moeder wiens 13-jarige zoon uit het leven stapte na mishandeling en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. De stiefvader kreeg een effectieve celstraf van 18 maanden opgelegd voor de belaging en mensonterende behandeling van de jongen. Hij werd wel vrijgesproken voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

 

De 13-jarige Alexander stapte in januari 2019 uit het leven. Na zijn overlijden opende het parket een onderzoek waarin de adoptiemoeder van de jongen zich burgerlijke partij stelde. Volgens haar werd Alexander mishandeld door zijn biologische moeder en haar echtgenoot en stapte de jongen daarom uit het leven.

Het proces liep al sinds begin juni. Nu heeft de rechter geoordeeld. De moeder krijgt een celstraf van twee jaar, de stiefvader van 18 maanden. Maar volgens de rechtbank is er geen verband aangetoond tussen het fysieke en emotionele geweld dat het slachtoffer moest ondergaan en zijn zelfdoding.