patrick_evenpoel_diefstal.jpg

Vader Remco Evenepoel voor duizenden euro bestolen op werf in Lennik

vrij 23 okt 2020

Dilbekenaar Patrick Evenepoel, de vader van wielrenner Remco en stukadoor van beroep, en projectontwikkelaar BATO uit Dilbeek zijn het slachtoffer geworden van een grote werfdiefstal in Lennik. Dieven drongen er een werf van een appartementsgebouw binnen en namen zowel werkmateriaal als persoonlijke spullen en keukentoestellen mee.

De diefstal gebeurde in de Keymolenstraat in Lennik. Projectontwikkelaar BATO bouwt daar appartementen. Patrick Evenepoel was er als stukadoor aan de slag. Toen hij donderdagochtend om 6 uur aankwam op de werf ontdekte hij de diefstal. “De dieven namen ontzettend veel spullen mee. Tot onze radio, bezems, koffiemachine en zelfs mijn broekriem. Onvoorstelbaar.” Ook het werkmateriaal werd gestolen en dat verlies is groot. “Na het opmaken van een eerste inventaris schat ik tussen de 15.000 en 20.000 euro aan materiaal kwijt te zijn,” zegt een aangeslagen Evenepoel.

Keukentoestellen en badkamerkranen weg
Ook projectontwikkelaar BATO is slachtoffer. In sommige appartementen waren de keukens en badkamers al geïnstalleerd en deden de dieven zich te goed aan de toestellen. “De dieven hebben apparatuur zoals koelkasten, kookplaten, afwasmachines en kranen van badkamers netjes losgevezen, zonder schade toe te brengen. Maar alles is weg”, toont Evenepoel onze reporter.

De politie van de zone Pajottenland is een onderzoek gestart en hoopt dat camerabeelden van een buurman en van de gemeente tot een spoor leiden.