vaneyken2_1.png

Van Eyken weer vrij nadat Cassatie celstraf van 27 jaar verwerpt

woe 23 jun 2021

Voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot, die veroordeeld werden voor moord, worden voorlopig weer vrijgelaten uit de gevangenis. De twee werden in februari in beroep veroordeeld tot 27 jaar cel omdat ze de ex-man van Boigelot een kogel door het hoofd hadden geschoten. Maar het Hof van Cassatie heeft dat arrest vandaag gedeeltelijk verbroken, waardoor het hof van beroep in Bergen zich nu over de zaak moet buigen.

Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot worden waarschijnlijk vandaag nog vrijgelaten, laat hun advocaat Laurent Kennes weten. De verdediging was naar het Hof van Cassatie gestapt om het arrest van het Brusselse hof van beroep te vernietigen. Volgens de advocaten van het koppel werd hun straf verhoogd van 23 naar 27 jaar cel omdat ze na hun veroordeling door de correctionele rechtbank niet tot inkeer waren gekomen en nadien beroep hadden aangetekend. Vanmorgen kreeg Kennes bijval van de Advocaat-Generaal bij het Hof van Cassatie, die adviseerde om het arrest om diezelfde reden gedeeltelijk te laten verbreken.

Deze namiddag raakte bekend dat het Hof van Cassatie het arrest wat de strafmaat betreft inderdaad heeft verbroken. Het hof van beroep van Bergen zal zich nu opnieuw over de zaak moeten buigen. Van Eyken en zijn echtgenote zullen in afwachting van dat proces worden vrijgelaten uit de respectievelijke gevangenissen van Sint-Gillis en Berkendael. Het koppel ontkent nog steeds de moord op Marc Dellea te hebben gepleegd.