Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalen vernielen auto's in Lennik

Vandalen vernielen auto's in Lennik


Afgelopen weekend hebben vandalen twee wagens vernield op de parking aan Sporting Eizeringen. Ze gingen bijzonder driest te keer. Eén wagen is zelfs zo hard toegetakeld dat hij total-loss is. Ter hoogte van de Tuitenbergstraat is er dan weer een auto uitgebrand. Volgens de politie is de brand aangestoken.

 

De vandalen sloegen toe tijdens de kerstmarkt van de voetbalploeg. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Toen de eigenaars rond 2u naar hun wagen liepen, troffen ze een ravange aan. Vandalen hadden alle ramen en lichten ingeslagen, de spiegels afgerukt en de ruitenwissers afgebroken. De boorddocumenten lagen in het rond en de gps was weg. De daders hebben blijkbaar ook staan springen op de daken. Bij één van de twee wagens is het dak zodanig ingedeukt, dat herstellen geen zin meer heeft. 

Nog in Lennik is afgelopen weekend een auto uitgebrand in de Tuitenbergstraat. De politie spreekt van brandstichting. 'In de nacht van zaterdag op zondag hebben getuigen rond 1.30u een voertuig horen vertrekken met gierende banden', zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. Het labo is ter plaatse gekomen, maar er is geen deskundige aangesteld. Het onderzoek loopt verder, maar voorlopig is er geen spoor naar de daders. In juli brandde op dezelfde plek ook al een wagen uit, maar toen zou het niet om een aangestoken brand zijn gegaan.