Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalen vernielen velden nieuw jeugdcomplex Diegem met bulldozer

Vandalen vernielen velden nieuw jeugdcomplex Diegem met bulldozer

Vandalen hebben zich flink laten gaan op de werf aan het jeugdcomplex van Diegem Sport. De daders gingen er doodleuk joyriden met een bulldozer. De omheining en doelen werden vernield en ook het bestaande synthetische veld raakte beschadigd. De schade beloopt 25.000 euro. De gemeente gaat camerabewaking voorzien.

Het jeugdvoetbalcomplex van Diegem in de Kosterstraat ondergaat een complete make-over. De werken aan het gebouw zijn ondertussen zo goed als klaar en sinds een paar weken ook omgevingsaanleg gestart. Er komen twee synthetische voetbalvelden bij, bovenop het bestaande. Het project kost 3,2 miljoen euro.

Vorige donderdag zijn vandalen de werf binnengedrongen. “Ze hebben eerst de omheining opengebroken”, zegt Sportschepen Peter Roose (N-VA). “Vervolgens hebben ze met behulp van heuse ‘MacGyver’-trucs – door twee draadjes tegen mekaar te houden – een bulldozer aan de praat gekregen. Ze hebben op het synthetische veld dat ze aan het aanleggen zijn – nu nog een grindveld waar de toplaag nog op moet komen - de boordstenen kapotgereden. Vervolgens zijn ze op het bestaande synthetische veld dat er naast ligt gaan joyriden. Ze hebben de omheining kapotgereden en ook de doelen die er stonden vernield.”

Zaterdagavond om 22.30 uur was het opnieuw ‘prijs’. “Ik kreeg van een buurtbewoner een melding dat de lichten van een bulldozer brandden. Ik ben in de auto gesprongen en gelijktijdig toegekomen met de politie. De omheining stond terug open en de lichten brandden inderdaad maar verder was er niets meer te zien.”

De aannemer heeft nu een verstevigde omheining geplaatst omheen de werf. “Samen met beheerder Farys hebben we ook afgesproken om meteen camerabewaking te plaatsen, gelinkt aan een beveiligingsfirma die dus op regelmatige basis gaat komen controleren. Zeker met het oog op het bouwverlof willen we vermijden dat er daar nog verdere streken gebeuren. Die camera’s gaan blijven staan gedurende de volledige werken. Als ze op de nieuwe velden ook zo onnozel gaan doen dan kunnen we herbeginnen. De aannemer gaat ook preventieve maatregelen nemen zodat ook de bulldozer niet meer zo ‘makkelijk’ kan gestart worden. Hij heeft zoiets nog nooit meegemaakt.” Volgens de eerste brute raming zou het vandalisme 20.000 à 25.000 euro aan kosten met zich meebrengen. Er zijn voorlopig nog geen verdachten gevat. De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) is volop bezig met het onderzoek.