Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten vechtpartij Zaventem vrijgelaten: "Niet meer voldoende ernstige aanwijzingen van schuld"

Verdachten vechtpartij Zaventem vrijgelaten: "Niet meer voldoende ernstige aanwijzingen van schuld"

De drie verdachten die werden aangehouden na de dodelijke vechtpartij in Zaventem vorige week, zijn vrijgelaten. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De onderzoeksrechter is van oordeel dat er op dit moment niet meer voldoende ernstige aanwijzingen van schuld.

Bij de vechtpartij in het station van Zaventem kwam vrijdagnamiddag een man van 22 om het leven. Een jongen van 16 raakte zwaargewond. Ze werden gegrepen door een trein tijdens een vechtpartij op de sporen. Na de vechtpartij werden drie verdachten aangehouden. De onderzoeksrechter heeft vandaag beslist dat er niet meer voldoende ernstige bewijzen zijn van schuld lastens de drie. Hun advocaten bevestigen dat ze buiten verdenking zijn gesteld.

“Bijgevolg werd het bevel tot aanhouding, uitgevoerd onder elektronisch toezicht, van de 19-jarige man uit Anderlecht opgeheven door de onderzoeksrechter, alsook de voorwaarden die aan de 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem en de 20-jarige man uit Etterbeek werden opgelegd”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Gelet op het geheim van het onderzoek zal hier voorlopig geen verdere informatie over worden verschaft.”