Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verkeersweek in Sint-Donatusschool

Verkeersweek in Sint-Donatusschool

Het aantal fietsongevallen in onze provincie is het voorbije jaar aanzienlijk gestegen Het ideale moment dus voor de Sint-Donatusschool in Merchtem om een hele week rond verkeer te werken. Daarbij gaat de aandacht naar de leerlingen die te voet of met de fiets naar school komen.

Een theatervoorstelling rond verkeer, een tabletwandeling, rijlessen, noem maar op. De leerlingen van de Sint-Dontusschool in Merchtem krijgen het allemaal voorgeschoteld deze week. “De kinderen krijgen al spelend aangeleerd hoe je je moet gedragen als voetganger of fietser. We leren hen ook het openbaar vervoer nemen en maken hen wegwijs in de wegcode,” zegt directrice Sandra Graind’orge.

Niet alleen de leerlingen worden in het verkeersproject betrokken. “Iedereen moet mee in het verhaal: de leerkrachten, kinderen, ouders en gemeente. Het zijn soms de gehaaste ouders die het verkeerde gedrag tonen ’s ochtends en ’s avonds en een gevaarlijke verkeerssituatie creëren rondom de school," aldus Graind’orge.

Op het einde van de week gaat de Sint-Donatusschool de zwakke punten die het deze week in de omgeving van school vindt aankaarten bij de gemeente Merchtem, in de hoop de omgeving verkeersveiliger te maken.