Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermeende kinderlokker blijkt verwarde 73-jarige man

Vermeende kinderlokker blijkt verwarde 73-jarige man

De politie heeft een 73-jarige verdachte opgepakt naar aanleiding van een aantal verontrustende meldingen over een mogelijke kinderlokker met een grijze camionette. Het blijkt te gaan om een verwarde man.

De directies van verschillende basisscholen in Tervuren, Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem hadden donderdag de ouders van hun leerlingen -op vraag van de politie- opgeroepen om erg waakzaam te zijn.

Volgens het parket van Leuven kwam op woensdag 15 november een moeder melding maken van het feit dat een man haar 11-jarige zoon op vrijdag 10 november had aangesproken met de vraag of de jongen wist dat hij de nieuwe leraar op school is. Toen het kind verbaasd keek, zou de man nors gereageerd hebben en zijn hand uitgestoken hebben. Het kind heeft zich weggetrokken. Er zou geen aanraking geweest zijn.

Na onderzoek van de politie kon een 73-jarige man geïdentificeerd worden. De verwarde man werd donderdagavond opgepakt. Hij werd in opdracht van het parket overgebracht naar het ziekenhuis voor een psychiatrisch onderzoek.