Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Villa Clementina viert tiende verjaardag met kunstexpo en -veiling

Villa Clementina viert tiende verjaardag met kunstexpo en -veiling

2023 is een mijlpaal voor Villa Clementina, pionier en belangrijke speler in inclusieve kinderopvang in Zemst. Naar aanleiding van de tiende verjaardag blikt Villa Clementina terug op alle realisaties. Voor de zesde keer is er ook een tentoontstelling om de verjaardag te vieren. De affiche ervan heeft aandacht voor groot en klein.
 

Villa Clementina begon tien jaar geleden als een van de eerste inclusieve kinderopvangcentra. Intussen is Villa Clementina toonaangevend en geldt ze als een referentie- en expertisecentrum voor kinderen met diverse zorgbehoeften.

De initiatiefnemers werken samen met allerlei diensten en konden de voorbije jaren 230 kinderen opvang. Eén derde van hen had een zorgbehoefte. Villa Clementina zet ook in op een vrijwilligerswerking en liet internationaal al van zich horen op tal van congressen en relevante bijeenkomsten. De organisatie kreeg ook erkenning voor sociale pediatrie: kinderarts Katleen Ballon kreeg dit jaar twee prijzen.

Expo en veiling
Ter gelegenheid van de tiende verjaardag organiseert Villa Clementina de professionele kunstexpositie ‘Villa Expo nr. 6’. Curator Isabel Stevens, zelf kunstenares én vrijwilliger sinds jaar en dag bij Villa Clementina, selecteerde hiervoor tientallen kunstenaars. Helaas overleed Stevens in mei na een kort, maar moedig gevecht tegen een ziekte.

Komend weekend organisseer Villa Clementina nog een kunstveiling met werken van onder andere Karel Appel, Alechinsky en Luc Tuymans. Op zondag is er ook muziek van Ronny Mosuse die peter is van Villa Clementina. Er is dan ook een finissage met een foodtruckfestival. Alle info vind je hier.