Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde krijgt half miljoen euro voor groenere Asiat-site

 

Vilvoorde krijgt half miljoen euro voor groenere Asiat-site

De Vlaamse regering geeft de stad Vilvoorde 565.000 euro subsidie om de Asiat-site groener te maken. Er komt op de site ook een voetgangersbrug over de Zenne.

Vilvoorde tekende een tijdje geleden mee in op de projectsubsidies voor toegankelijk groen in de Vlaamse Rand. De Vlaamse regering heeft nu beslist om de stad meer dan een half miljoen euro te geven om de Asiat-site groener te maken. “We willen van die Asiat-site een plek maken waar de jeugd terechtkan en waar aan sport- en natuurbeleving kan worden gedaan. Bedoeling is om met de subsidie een heel deel beton op te breken en de site ecologischer te maken”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a). Er komt ook een voetgangersbrug over de Zenne. “Sinds de eerste zomer van Asiat droomden we ook over een brug richting de koeltorens. Die droom komt nu een pak dichterbij. Het wordt een welgekomen rust- en verkoelingsplek voor de sterk bebouwde omgeving”, vult schepen voor Milieu Barbara De Bakker (Groen) aan.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.