Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voetbalclub Strombeek gaat solo door onder nieuwe naam

Voetbalclub Strombeek gaat solo door onder nieuwe naam

Er komt dan toch geen fusie of intense samenwerking tussen voetbalclubs KFC Strombeek en KSC Grimbergen. Volgens het bestuur van KSC Grimbergen zette Strombeek de samenwerking eenzijdig stop. De club zou een doorstart maken onder de naam FC Strombeek 1932.

Eind vorig jaar vroeg Strombeek om een intensere samenwerking met Grimbergen. Nu beslist de ploeg toch alleen door te gaan. Het bestuur van KSC Grimbergen respecteert die beslissing, maar betreurt de foute communicatie in het dossier. Grimbergen wil zich blijven engageren voor alle jeugdspelers uit Groot-Grimbergen.

Volgend seizoen wil Strombeek met een nieuwe naam en een nieuw stamnummer aantreden in vierde provinciale, zegt het bestuur in Het Laatste Nieuws. De eerste ploeg blijft op de Singel spelen en de jeugd op de Piereman. Intussen kozen echter heel wat jeugdspelers van Strombeek voor een andere club, omdat het er naar uit zag dat de club zou stoppen. Het bestuur wil nu zoveel mogelijk spelers terugwinnen en een meer familiale club worden.