kampenhoutgemeentehuis.jpg

Voormalig gemeentesecretaris Kampenhout riskeert zware boete voor ongewenst seksueel gedrag

don 11 jun 2020

De voormalige gemeentesecretaris van Kampenhout Dominique Coucke riskeert een boete van 6.000 euro voor ongewenst seksueel gedrag op het werk. De correctionele rechtbank van Brussel doet uitspraak op 23 september.

In augustus 2018 werd Coucke in besloten zitting ontslagen door de gemeenteraad van Kampenhout. Tegen de man werden de maanden ervoor een vijftal klachten ingediend voor grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij een ongepast Facebook-bericht naar een personeelslid gestuurd hebben. Coucke bevestigt dat er berichten gestuurd zijn, maar heeft altijd ontkend dat die seksueel getint waren. Hij wou naar eigen zeggen de werksfeer wat losser maken.

Toch vindt het parket Halle-Vilvoorde de feiten van ongewenst seksueel gedrag bewezen. Het vordert geen celstraf, maar wel de maximumboete van 6.000 euro. De voormalige gemeentesecretaris zei in de rechtbank dat de feiten nooit met kwaad opzet gebeurd zijn, maar nu wel beseft dat zijn losse omgang bij anderen als onwennig of bedreigend kon overkomen. Op het moment van de feiten was Coucke ook voorzitter van de Lennikse CD&V-afdeling.